Водата и ползите от нея

Водата и ползите от нея

Водата е най-скъпоценният ресурс на планетата Земя.


Тя е жизнено важна за околната среда, нашия живот и икономиката. Със своята уникална структура, водата може да приема, предава информация, да лекува и намалява болки. Затова още в българското народно творчество е била обект на преклонение. Водата е основна, съставна част на всички живи организми, като в човешкия организъм тя е около 65%. Тя осигурява протичането на всички процеси на асимилация, дисимилация, резорбиране на хранителните вещества, както и елиминирането на продукти от обмяната и т.н.
Когато при умерено физическо напрежение организмът загуби около 10% от течностите си в него настъпват тежки промени и разстройства, а при загуба на повече от 25% - настъпва смърт. Това следва да ни покаже огромното биологично и физиологично значение на вода за всички нас! Тя няма хранителна стойност, но без нея живота ни е немислим. Без храна може да оцелеем до 50 дни, но без вода едва 5-6 дена... Водата доставя хранителни вещества до всяка клетка от нашето тяло, "измива" буквално токсините, излишъците от соли, понижава кръвното налягане, предотвратява образуването и натрупване на камъни в бъбреците.Регулира температурата на тялото ни и осигурява еластичността и добрия вид на кожата ни. Без вода не може да имаме нормално храносмилане. Много хора, стараейки се да отслабнат смятат, че организма им задържа водата и се стараят всячески да пият по-малко вода... Това е напълно погрешно - водата е естествено пикочогонно средство и по естествен начин Ви помага да отслабнете и пречистите организма си.
Следва логичния въпрос - Колко вода е нужна на организма ни през денонощието? Приблизително половината от всекидневната потребност на организма се задоволява от храната, а останалото количество се приема във вид на различни напитки. В топлите летни месеци е добре да приемаме минимум 2.5л. /9 - 10 чаши/ вода без значение дали сте много жадни. Пиенето на вода трябва да се превърне в траен навик с който ще предпазите тялото си от СТРЕС... С една дума - колкото повече вода пиете, толкова по-добре... Осигурявайки на тялото си достатъчно вода правите организма си по-издръжлив, по-бодър и енергичен. Предотвратявате умората, главоболието, ставните и гръбначни болки, понижавате холестерола в кръвта си, намалявате риска от сърдечни пристъпи като регулирате кръвното си налягане, подобрявате паметта и мисленето си, избягвате поява на камъни в бъбреците, "измивате " буквално част от подкожните мазнини, хидратирате кожата си...

С една дума - поддържайте безценния воден баланс на организма си! Когато приемаме достатъчно вода забавяме всички процеси на стареене в тялото си...Най-добра за консумация е прясната изворна вода, която е слабо алкална. Минералната вода има редица лечебни свойства, но не трябва да се приема постоянно. Дестилираната вода пък не уврежда тъканите, елиминира токсините, разтваря неорганичните минерални вещества, но трябва да сме внимателни, защото изсмуква от организма ни малки количества калций. В повечето случаи тя се използва за кратко време при интоксикиране на организма. Водите които пием трябва да се редуват и по възможност да не се съхраняват в пластмасови бутилки т.к те променят част от качествата им.
В заключение трябва да отбележа, че чистата питейна вода е най-важният елемент от нашето правилно хранене. Водата е един невероятен природен ресурс, който не струва нищо, а без него не бихме могли да оцелеем...


Машини за водородна вода Biogenis – модерен, сигурен и лесен начин да поддържаме тялото си здраво.

Машина за водородна вода BIOGENIS


Бутилка за водородна вода BIOGENIS
Защо се нуждаем от водородна вода?

Това сравнително модерно откритие, водородната вода, е всъщност и най-простото. Човешкото тяло се нуждае от вода за да функционира правилно, а освен всичко и се състои от 2/3 вода. Добавянето на водород в молекулите на водата повлиява благоприятно на цялостния тонус на тялото, лесно е за приемане, защото е вода без добавен вкус или аромати и е мощен антиоксидант, благодарение на полезните свободни радикали в съдържанието му. Всичко това се получава чрез две прости стъпки – филтриране на водата и електролиза. Машинити на Biogenis предоставят бърз и лесен начин да си осигурим водородна вода, която е подходяща за ежедневна употреба.


Биляна Йотовска