Как да се отървем от излишните килограми след празниците?

Как да се отървем от излишните килограми след празниците?

Как да се отървем от излишните килограми, натрупани по време на празниците

Начало на Новата 2019 година.... Отминаха всички празници през които прекарвахме доста време около отрупаните с лакомства и всякакави изкушения маси. Пълните чаши също няма как да не изиграят своята подмолна роля с това да се върнем на работа с 2-3 кг., че и повече отгоре. Подути кореми, уморени и с дрехи пръскащи се по шевовете... това е стандартната гледка в първият работен ден. Е, сега вече е време да опитаме задължително да влезем във форма, не само заради добрия си външен вид, а и заради това, че сме длъжни да се погрижим за доброто си здраве.Много хора смятат, че зимата е неподходящ сезон за редуциране на теглото, но това не е вярно. Може да се свалят килограми, независимо от годишния сезон, стига да имате желание за това. Вярно, че разходките в студеното време не са толкова приятни, колкото през лятото, на са еднакво полезни. Така, че първото с което мажете да започнете е повече движение. Тези от Вас, които посещават фитнес залите е желателно да започнат тренировките си без отлагане. Добре е да си начертаете реалистичен план в който да отслабвате бавно, но сигурно - без йо-йо ефекти. Например да сваляте на седмица по около 1-1.5 кг. Това е напълно изпълнимо без рискове за Вашето здраве..
Едно изпитано средство е да си направите всеки ден списък с храната, която изяждате. Така ще имате представа какви количества храна изяждате и ще можете своевременно да си правите корекции.
Започнете да пиете много вода. Така ще изчистите всички насъбрани токсини в организма си. Буквално ще ги отмиете. Задължително включете топла вода с лимон в дневното си меню. Най-добре я приемайте на гладно сутрин и после още няколко пъти през целия ден. Така ще заредите организма си с голямо количество витамин С и ще се избавите от доста токсини. Хапвайте много плодове и салати, богати на фибри и витамин С. Този витамин е изключително важен за ускоряване на метаболизма, окисляване на мазнините и подпомага производството на енергия. Правете си също и леки зеленчукови супи и ястия. В никой случай не бива да гладувате. Избягвайте в първите седмици на годината приема на меса и млечни продукти. Това е времето в което мажете да наблегнете много на рибата-богата на Омега 3 мастни киселини ...
Хранете се като приемате малки порции, за да не претоварвате допълнително стомаха си. Изключете напълно захарта и производните и изделия. Пийте повече билкови чайове, като ги подслаждате с мед. България е толкова богата на полезни билки, подходящи за чайове и запарки! Забравете за известно време асансьора и ползвайте основно стълбите за качване и слизане у дома. Хем полезно, хем приятно!  Ходете повече пеша, за да подобрите сърдечно-съдовата дейност и метаболизма си. Общо взето старайте се физически да бъдете активни поне 2-3 часа на ден. И не забравяйте, че сънят е много важен. Затова спете редовно по минимум 8 часа, защото когато на организма му липсва достатъчно сън лесно натрупва и задържа килограми.Ако спазвате тези простички правила ще се отървете от излишните килограми, натрупани по празниците лесно и без излишни драми.

Биляна Йотовска