Коя е на-добрата инвестиция?

Коя е на-добрата инвестиция?

Замислялили сте се - коя е на-добрата инвестиция?


Хората по целият свят работят усърдно, за да печелят пари от които една част да могат да спестявят. Тези пари натрупани във времето или пък печалбата от тяхната работа се превръщат рано или късно в известен "капитал", който трябва да бъде използван за нещо. Така възниква и въпросът- В какво и как да вложим парите си? Тоест как да ги инвестираме най-правилно... Големият процент от хората, обаче не си дават сметка, че всъщност за правилното инвестиране са необходими знания. Хората масово се придържат към твърдението - Абе, ти ми дай пари, пък аз знам какво да правя! Това изобщо, обаче не е така. Парите в ръцете на финансово неграмотния човек изчезват буквално за месеци. Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет, твърди, че една от ненадминатите инвестиции, която никаква инфлация и данъци не могат да ти отнемат е ДА ИНВЕСТИРАШ В СЕБЕ СИ или В БЛИЗКИТЕ СИ ХОРА, повишавайки образованието си или квалификацията си. По този начин развивайки потенциала си ще имате по-пълноценен живот, ще изкарвате повече пари в близкото бъдеще, а от там ще направите и живота си по-интересен.Научавайки нови неща чрез образованието си ще имате възможност да ги прилагате практически във времето и в новите дейности с които бихте се захванали. Компетентно и бързо ще се справяте с всички възникнали казуси в работата си. Това ще Ви превърне в отличен и ценен специалист с която и работа да се захванете. От там и възможностите за по-високи доходи и съответно спестявяния. Проблем на много хора е, че те спестяват, за да инвестират във вещи, автомобили, недвижими имоти...Няма нищо лошо на пръв поглед в това. Но това е добре да правим само до някъде, защото в много случаи не разполагаме с огромни суми за тази цел. Когато вече имате жилище или автомобил, а чрез работата си имате възможност да заделяте известни суми през годината за какво бихте ги използвали?Хубаво е да разберем, че през живота си нямаме нужда от толкова много материални неща, за да живеем щастливо. По-важни са други неща. Направете си списък с възможните неща, които бихте реализирали с парите които Ви остават месечно или годишно. Купете си една голяма карта на света и ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПЪТУВАТЕ!
Не си създавайте излишни извинения. Просто си набелязвайте пътешествия, цели и ги осъществявайте. Пътуванията ще придадат друг смисъл на живота Ви. Колекционирайте емоции и хубави моменти.
Това са нещата,които ни обогатяват и едновременно сближават с най-близките хора. Намирането на нови приятели е също толкова незаменимо, колкото и това, че виждаме непознати за нас земи, култури и места.Познавам много хора, които след започването да пътуват се превърнаха в съвсем различни личности. Те смятат, че парите похарчени за пътувания, а не за дрехи и вещи ги правят по-щастливи от останалите хора.

И са прави...Дори една малка екскурзия до съседен или близък град може да отвори за Вас един нов свят. Посредством пътуванията всеки преодолява определени свои страхове - от летене, височини, неизвестност. Така като се освободите от тях ще се почуствате по-силни и по-свободни. Не забравяйте, че всяка една макар и малка стъпка към осъществяване на Ваша мечта си е всъщност една малка победа.
Сбъднете детските си мечти! Всеки е имал такива. Ако все пак решите, че парите няма да са достатъчни за много пътешествия, то правете поне по едно годишно.

Емоциите са важни!ЗАПИШЕТЕ СЕ НА ТАНЦИ или НЯКАКВА ФОРМА НА ДВИЖЕНИЕ И РИТЪМ. Това няма да повлияе толкова драстично на финансиите Ви. За тези занимания няма определена възраст. Хубаво е всеки от нас да си дава сметка, че светът е отворен към нас и от това как инвестираме в нашите решения можем да станем по-мъдри, по-щастливи и по-емоционални. Най-дългосрочната и добра инвестиция са нашите преживявания. Всичко останало е вятър работа...


Биляна Йотовска