Фотографията освен моя професия е и моя любов - Иван Ерменков

Фотографията освен моя професия е и моя любов - Иван Ерменков

Имам удоволствието да Ви запозная от близо с едно вълнуващо момче - Иван Ерменков! Ексцентричен и млад фотограф, който макар крехката си възраст може да се похвали с успехи, за които някои просто мечтаят!

1. Здравей, Иван! Представи се с няколко думи за нашата читателска аудитория.
Биби, благодаря за милите думи в твоето представяне! След тях аз мога единствено да добавя, че да, това съм аз, пълен с мечти, енергия и позитивизъм млад човек, вярващ безусловно, че винаги доброто ще победи!2. Откога се занимаваш с фотография и как започна всичко?
Фотографията освен моя професия е и моя любов, като професионално се занимавам от 4 години насам. Изучавах тънкостите на професията в Милано, Италия в Академия ди Белле Арти ди Брера при професор Лоренцо Витури, също така и в България при един от култовите ни фотографи – Ивайло Станев. Горд съм, както и с италианските ми преподаватели, така и с тънкостите, на които ме научи Иво Станев при изпълнението на съвместните ни проекти.
3. Спомняш ли си първия си професионален ангажимент? Вълнуваше ли се?
Спомням си всички професионални ангажименти, не само първия. Имам честта и удоволствието да съм работил за най-големите брандове и камнапии в България. Няма как да не е вълнуващо да снимаш за корпорации, като: ЛУКОЙЛ, БУЛБАНК, HEWLETT PACKARD, ДЗИ, L’OREAL, най-престижните хотелски вериги в България и чужбина. Бил съм и продължавам да бъда личен и семеен фотограф на най-изявените представители на политическия и бизнес елит на страната ни. Има една догма в България, че няма поле за изява на младите хора. Смело мога да кажа, ако си професионалист в своята област, ако имаш виждане, ако вярваш в себе си, то България е прекрасна страна за един млад човек. Казвам това, не от куртоазия, а от позицията, че имам безброй успешно реализирани проекти и извън страната ни. Снимал съм за DOM PERIGNON в Epernay, Франция, цялостни заснемания, от интериор, през food фотогафия, екстериор и имиджови кадри за елитни хотели във Вал Торънс, Франция, Сейнт Мориц, Швейцария, Монте Карло, Дубай, Милано, Лондон, Малдивите и много други.4. Какво обичаш да снимаш най-много?
Аз съм професионален фотограф и като такъв мога и снимам всичко от Food Фотогафия за повечето от ресторантите на Гордън Рамзи в Лондон – Maze Grill, Maze Sushi, London House, Union Street Café, Savoy Grill, Gordon Ramsay Restaurant. Мое дело са интериорните и екстериорни кадри на хотел Kulm в Sankt Moritz, мое дело е заснемането на коктейлните менюта на InterContinental-Carlton в Кан, Франция. Снимал съм продуктова фотография за AMAZON, USA. Имам заснети безброй елитни модни проекти. Бях нает да заснема едни от най-елитни хотели в света, петзвездните бижута в Дубай – Jumeirah Zabeel Saray, Rixos The Palm. Също така отново петзвездният St. Regis Saadiyat Island в Abu Dhabi. Мога да продължа със заснемането на невероятно луксозните яхти на един от любимите ми клиенти – Luxury Private Boats Portofino.5. Кое е най-трудното предизвикателство в твоята професия?
Най-трудното предизвикателство е да бъдеш успешен, комерсиален, в добрия смисъл на думата, но в същия момент да не предаваш и продаваш своите арт поглед и концепция.6. Какъв е следващият проект, върху който работиш?
В момента заснемам рекламните сесии за най-елитната лизингова компания в Германия, като рекламите сесии се заснемат с автомобили от най-престижните марки - Rolls Royce, Mercedes, Ferarri, Lamborghini и Porsche. В началото на февруари летя за Маракеш, Мароко за заснемане на интериони, екстериорни и ландшафт фотографски проекти за голяма световна верига хотели. Средата на февруари снимам в Мадрид, да не кажа голяма дума, но архитектуни интериони шедьоври, които проекти очаквам с нетърпение.


7. Спомняш ли си как се запознахме с теб?
Запознахме се на твоето парти в САСА Клуб. От първия момент разбах, че сме една къвна група, както обичам да се изразявам.8. Какви са плановете ти за новата година? Може би някоя съвместна фотосесия?

Както в спорта, така и в живота имаме – задължителна прогама, волна прогама и гала вечер на лауреатите. Пълен съм с енергия, оптимизъм и желание за безброй нови предизвикателства през новата година. Относно съвместните ни поекти ще кажа само едно, успешните хора се обграждат с успешни хора и така стават още по-успешни. Удовлствие е да се работи и твори с теб. Имаш свой запазен поглед и стил, обичам такива личности, които знаят какво искат и как да го постигнат, затова ще бъде лично и професионално предизвикателство да заснемем още много съвместни проекти с теб.9. Пожелай нещо на нашия #dreambibiteam
На вашия #dreambibiteam пожелавам да си остане този прекрасен дрийм тийм, различни сте в най-добрия смисъл на думата, зареждате с положителната си енергия хората около вас, готини хора сте, обичам ви!


Снимки от Коледната ни фотосесия, дело на Иван Ерменков >>>


Биляна Йотовска