Наднормените килограми – как да ги свалим?

Наднормените килограми – как да ги свалим?

Наднормените килограми – как да ги свалим и да вървим в правилната посока? Не е лесно, но е постижимо, стига да имате желание и воля!


Да се погледнем в огледалото, но честно... Какво виждаме там? Не всички от нас са галеници на природата - с изваяни и дълги крака, хармонични и добре сложени фигури, тънки талийки и прекрасно изглеждащи рамене и ръце. Е, факт е! Отделно много от нас за затормозили телата си с излишни килограми и фигурите им изглеждат доста нелицеприятно. Здравословното състояние съответно е недобро. И логично идва и следващият въпрос. Така ли ще продължим или ще се вземем в ръце да коригираме нещата в наша полза?


Сега на дневен ред стои МОТИВАЦИЯТА за това. Много хора не знаят буквално от къде да започнат. ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛА - НЕ ТЪРСЕТЕ МОТИВАЦИЯТА ОТВЪН, ТЯ Е ВЪТРЕ ВЪВ ВАС! Информацията по въпроса за сваляне на теглото е изключително много, но все пак нещата не са съвсем прости. Когато решите да отслабнете 3-4 кг. е едно, а съвсем друго е когато пред Вас стои свалянето на 20, 30 или повече килограми. Ако всичко това не стане по правилният и здравословен начин могат да настъпят редица усложнения в здравословното Ви състояние.

И така... започнете промяната с ПРАВИЛНА НАГЛАСА! Ако тя липсва сте обречени на провал. Започвате един дълъг път, който няма да е лесен, но и не бива да се отказвате.


ПОСТАВЕТЕ СИ ЯСНИ И КОНКРЕТНИ ЦЕЛИ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН.

Не бързайте с постигане на целите си за кратко време. Тогава те ще са временни. Нормално е да сваляте по около 4 кг. трайно на месец. Тогава няма да има йо-йо ефект. Дори когато постигнете крайните си цели не се връщайте към лошите навици в храненето. Задръжте постигнатите резултати и ще се чувствате удовлетворени и здрави.


БЪДЕТЕ ТЪРПЕЛИВИ, защото добрите резултати не идват лесно. Свалянето на 30 и повече килограма не е лесна задача.


НАПРАВЕТЕ СИ ДНЕВНИЦИ
и там отбелязвайте всекидневните си резултати. Битката с килограмите е тежка, затова не всеки ден в дневника може да е с положителен резултат, но това не трябва да Ви демотивира. Важно е през цялото време да знаете, че правите нещата заради себе си, а не заради другите хора. Калорийния баланс при храненето е важен, на личният ми съвет е да не правите сметки на калориите толкова прецизно. По-важно е да се следи КАЧЕСТВОТО НА ХРАНАТА.


СПРЕТЕ С ПРИЕМА НА ПОЛУФАБРИКАТИ, захарни, тестени изделия и всякакви консервирани храни. Заменете ги с чисто, качествено месо, зеленчуци и подходящи плодове. Научете се да си приготвяте храна за следващият ден, а не да се оглеждате наоколу какво може на бързо да си купите за хапване. Ако Ви липсват идеи си купете книги за здравословно приготвени храни и ще се убедите, че такава храна може да бъде много вкусна и разнообразна. Започнете да пиете поне 3-4 л. вода дневно, за да не се дехидратирате. И помнете, че ВОДАТА Е ВАШ ПРИЯТЕЛ в битката с килограмите.УВЕЛИЧЕТЕ ФИЗИЧЕСКАТА СИ АКТИВНОСТ - движете се повече, посещавайте фитнес, карайте колело, ходете поне по 5 км. дневно, запишете се на танци.
ИЗХВЪРЛЕТЕ ЗАВИНАГИ ОТ ХРАНАТА СИ ЗАХАРИТЕ И ТЕХНИТЕ ПРОИЗВОДНИ.
Използвайте стевия и мед в храната си. Ако сте решили да направите промяна в своя живот и да свалите излишните килограми непременно ще успеете....Макар и трудно, не бива да се отказвате, защото в този живот ни е дадено само едно тяло- то е храмът на нашата душа и трябва да направим всичко възможно, за да се чувстваме добре в него. Вярвате ли във всичко това сте ОБРЕЧЕНИ НА УСПЕХ!

Бъдете ЗДРАВИ!Биляна Йотовска