Съвременните ОТРОВИ! Глутамат - що е то?

Съвременните ОТРОВИ! Глутамат - що е то?

Да поговорим за още едни "ОТРОВИ" - НАТРИЕВИЯ, КАЛИЕВ И КАЛЦИЕВ ГЛУТАМАТ...
Мононатриевият глутамат - Е621 е сред най-разпространените подобрители на вкуса на храните. За по-кратко го наричат - натриев глутамат. Освен него съществуват и калиев, и калциев глутамат - Е620 и Е625. Това са все соли на глутаминовата киселина, които създават чувството на постоянен глад. С използването им в хранителната индустрия на практика се получават изключително вкусни храни, които създават измамното чувство на удоволствие и вкусова наслада от консумираната храна.


Глутаматите преминават от лигавиците директно в кръвта и от там в мозъка. А там, както знаем се намират всички центрове за контрол и възприятия. Според мен те имат изключително вредното въздействие върху зрението. Доказано е, че при продължителна употреба ретината изтънява и може да загубите зрението си. Често може да имате симптоми като стегнатост и тежест в гръдния кош, гадене, повръщане, мигрена, панически разстройства и да се чудите от какво са? Е, помислете, какви храни ядете и дали сте прочели добре етикетите преди това! Използвате ли готови миксове с подправки? Нали знаете колко Е-та съдържат? Глутамата подсилва вкуса на храните и с това прави хората напълно зависими от него. Като наркотик е! Всички пици, дюнери, хамбургери са буквално бъкани с глутамати, а от там и хората които ги употребяват ежедневно губят бързо интелектуалните си качества и способности. Затова моят съвет е - избягвайте всички JUNK FOODS храни!

Добавките Е621, Е620 и Е625 са сред официално разрешените добавки, но всеки от Вас има правото да избере с каква храна ще се храни!


Е621 се съдържа в почти всички млечни и местни готови и полуготови продукти.
В момента много европейски страни предприемат наказателни санкции и рязко намаляване на пазара на храни, които съдържат глутамати. Защото истината е, че хората които ги консумират увреждат не само своето здраве, но и здравето на бъдещите си деца!

Употребата на глутаматите води до развитие на Алцхаймер, Паркинсон и АЛС!
АЛС е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони – клетки в гръбначния и главния мозък, като това води до парализа и смърт. АЛС впоследствие довежда до атрофия на мускулите. Едни страшни диагнози, които са почти нелечими. Никога не подправяйте храните си с изкуствени овкусители, различни кубчета и готови бульони! Това са "вкусовете", които бавно и сигурно убиват! Кристалните бели прахове лесно се разтварят във вода и от там чрез продуктите в които се съдържат бавно, но сигурно ни тровят. Използвайте за подправяне на храната си естествени, изсушени подправки с които България е така богата. Заменете пакетираните храни със сезонни плодове и зеленчуци, домашна храна и чисти продукти. Не гледайте изобилието на масата си, а чистотата на храната!

Хранете се здравословно, балансирано и разумно!

Биляна Йотовска